Hem » Recept » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN
Foto: Charlie Drevstam

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Äntligen Fredag!

YES!
Idag fredag startar vi igång med Taylors & Jones
härligt smarriga middagsrecept. Antingen att laga tillsamman på stationen eller hemma om det vankas ledighet. Historien om Talors & Jones kommer vi att lägga ut på hemsidan lite senare idag.

Men nu till receptet: BANGER AND MASH MED LÖK.

Det finns många brittiska mattraditioner, men bangers and mash är en av de mest älsakade.
Den här maträtten serveras överallt -från road-side caféer till finare krogar i innerstaden.
Korvsorterna varierar med Cumberland och Lincolnshire är ibland de mest traditionella.

It doesn’t get much more British than this.

RECEPT 4 PERSONER

Korv Cumerland Style Pork ( eller valfri korv från Talyors & Jones sortimentet )
_________________________________________________________________________________________________

2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
8 gula lökar, tunt skivade
3 msk smör
2 tsk farinsocker
1 tsk worcestershiresås
2 lagerblad, gärna färska
1 kvist timjan
2 dl ljus kalvbuljong
1/2 dl Guinness
salt och nymalen svartpeppar

POTATISPURÈ
600 g mjölig potatis
75 g rumsvarmt smör
2 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar

________________________________________________________________________

KORV

Stek korvarna gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med vitlökskyftor och rosmarin. Ta ur korvarna och lägg på ett fat vid sidan om.
Stek lök i smör och farinsocker på svag värme i samma panna. Tillsätt worcestershiresås, kryddor, buljong och öl. 
Lägg i korvarna och låt dem bräsera i löken cirka 8 minuter. Löken ska vara helt genomkokt och vätskan inkokt.

POTATISPURÈ

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Värm grädde och smör i en kastrull. Pressa potatisen och tillsätt den varam gräddblandningen. Smaka av med salt & peppar.

Bon appétit

Författare Gareth Jones, David Taylor & Kerim Akkoc
Recept: Herman Rasmuson 
Foto: Charlie Drevstam

Receptet kommer från Taykor & Jones kokbok, ansvarig utgivare av boken är Natur & Kultur Stockholm.

Är ni intresserade av ett eget exenplar av denna fantastiska Korvbok fylld med smakfulla recept klicka på länken nedan.

Taylor & Jones Korvbok

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters