Hem » Nyheter » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN
Foto: Anna-Maria Nordström

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

BOGFLÄSKGRYTA

En god och enkel bjudgryta med smak av vitlök, svamp och senap.

Receptet är för fyra personer.

BOGFLÄSKGRYTA

500 g bogfläskskivor
150 g små färska champinjoner
5 dl grädde
1 burk vitlöksost
1 msk senap original
salt
vitpeppar
svartpeppar

MATKORN

grönsaksbuljong

(1 buljongtärning per halvliter vatten)

1. BOGFLÄSKGRYTA Dela bogfläsket i två delar, salta och peppra. Stek i en stekgryta i smör och rapsolja. Lägg köttet åt sidan.

2. Stek champinjonerna i smör och rapsolja, salta lätt. Lägg tillbaka bogfläsket i grytan och häll på 5 dl grädde. Klicka i vitlöksost och senap. Koka ihop och smaka av med senap.

3. MATKORN Koka matkornen i grönsaksbuljong tills de är mjuka. Följ anvisningarna på paketet.

Servera gärna med en sallad av säsongens grönsaker.

 

Receptet kommer från Matnyttigt med Camilla Andersson Sparring, ansvarig utgivare av boken är Formspråk Dalarna, Hedemora.
Författare Camilla Andersson Sparring
Recept: Camilla Andersson Sparring
Foto: Anna-Maria Nordström

Det här är en matnyttig historia om oxkinder, värdefulla rester, hållbar matlagning, högrevsburgare och 72-timmarsansvaret. Som en vän sa, inte en till vanlig jävla kokbok.

Är du intresserade av ett eget exemplar klicka på länken nedan.

Matnyttigt med Camilla Andersson Sparrig

 

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

Blitzkrieg, uppdragstaktik och MMI

Målet Med Insatsen, MMI, är sannolikt det viktigaste verktyget för att uppnå ett bra resultat …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *