Hem » Nyheter » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN
Foto: Anna-Maria Nordström

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

CHILIGRYTA MED HÖGREV.

Het chili med högrev i ett stort pitabröd, perfekt mat i fält. Med vissa justeringar går det fint att laga till av beredskapsförrådet.

CHILIGRYTA

1,5 kg grytbitar på svensk högrev
5 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 tsk salt
2 msk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 burk ljus öl
vatten så att det täcker
3 msk koncentrerad kalvfond
3 msk tomatpuré
en skvätt soja
0,5 dl balsamico
1 tsk ingefära
2 burkar svarta bönor
malen vitpeppar

1. CHILI Salta och krydda grytbitarna försiktigt med vitpeppar, stek dem i smör.

2. Tag upp köttet ur pannan och ställ till sidan. Stek sedan övriga kryddor tillsammans med vitlök, chili och tomatpurén.

3. Lägg tillbaka köttet och stek tillsammans med kryddorna. Häll på bönor, öl och kalvfond. Fyll på vatten så det nästan täcker.

4. På med locket och koka i minst 3 timmar.
I tryckkokare kan man komma ner till 1 timme och 20 minuter.

 

Servera i pitabröd med passande grönsaker, eller som en gryta till exempelvis matvete, det svenska riset.

SMAKLIG SPIS!

Receptet kommer från Matnyttigt med Camilla Anderssson Sparring, ansvarig utgivare av boken är Formspråk Dalarna, Hedemora.
Författare Camilla Andersson Sparring
Recept: Camilla Andersson Sparring
Foto: Anna-Maria Nordström

Det här är en matnyttig historia om oxkinder, värdefulla rester, hållbar matlagning, högrevsburgare och 72-timmarsansvaret. Som en vän sa, inte en till vanlig jävla kokbok.

Är du intresserade av ett eget exemplar klicka på länken nedan.

Matnyttigt med Camilla Andersson Sparring

 

 

 

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

Blitzkrieg, uppdragstaktik och MMI

Målet Med Insatsen, MMI, är sannolikt det viktigaste verktyget för att uppnå ett bra resultat …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *