Hem » Nyheter » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN.
Foto: Charlie Drevstam

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN.

Irish champ med regency pork

”Det var mars månad, året var 2008. Wales skulle möta Irland i Six Nations, en av världens mest prestigefyllda rugbyturneringar.
David är gammal rugbyspelare och han var självklart på plats för att heja på sitt Irland. Stämningen var hög.
Avsparken gick och matchen var igång. Det var en ganska jämn match och utgången var minst sagt oviss.

Vid halvlek andades jag ut – det här var en riktig nagelbitare. Detta leder förstås tanken osökt in på andra
saker att sätta tänderna i – sausage sanis.
Löken fräste snart i pannan bredvid ett antal Regency Porks. HP-såsen togs fram och snart satt vi med var sin fylld
baguette. Allt var prefekt. Och att Wales till slut tog hem spelet och en Grand Slam var också välkommet!”

(David Taylor, Gareth Jones Kerim Akkok)

RECEPTET ÄR FÖR 4-PERSONER  500 gram Regency Pork, får du inte tag i denna korven så ta din Taylor & Jones favorit.

2 hela vitlöksklyftor
smör till stekning

IRISH CHAMP
1 kg mjölig potatis
1 tsk havssalt
1 1/2 dl mjölk, 3%
75 g smör
1 dl skuren blekselleriblast
1 dl skuren bladpersilja
1 dl crème fraiche
1 citron, skal
3 vårlökar, finskivade
salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING
kokt broccoli
100 g rumsvarmt smör
senap

IRISH CHAMP
Koka potatisen i 15-20 minuter tills den är mjuk i en rymlig kastrull med saltat vatten.
Koka upp mjölk, smör, selleri och persilja. Häll mjölkblandningen över potatisen
och ”stompa” ihop. Tillsätt crème fraiche, citron och lök. Smaka av med salt och peppar.

Koka broccoli i saltat vatten några minuter Det ska vara tuggmotstånd kvar.
Stek korven gyllenbrun i en stekpanna några minuter, låt ett par vitlöksklyftor
steka med. Stek klart korven i ugnen på 180 grader, 15-20 minuter.

Fördela Irish champ på tallrikar och gör ett litet hål i varje hög.
Lägg en klick rumsvarmt smör i hålet och servera korv, broccoli 
och senap vid sidan om.

SMAKLIG MÅLTID!

 

Receptet kommer från Taylors & Jones kokbok, ansvarig utgivare av boken är Natur & Kultur Stockholm.
Författare Gareth Jones, David Taylor & Kerim Akkoc.
Recept: Herman Rasmuson 
Foto: Charlie Drevstam

Är ni intresserade av ett eget exemplar av denna fantastiska Korvbok fylld med smakfulla recept klicka på länken nedan.

Taylors & Jones Korvbok

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

Sidan under uppdatering

Vi uppdaterar för tillfället vår hemsida. Sidan kan under denna tid se lite annorlunda ut …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *