Hem » Recept » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN
Foto: Charlie Drevstam

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Tortilla med Welsh Dragon och tomatsallad. 

Den här rätten är en av mina absoluta favoriter. Precis som Taylor and Jones beskriver i introduktionen i början av receptet i korvboken så kan man när man gör tortilla slänga med lite goda rester som man har i kylskåpet samt att man kan krydda lite efter smak och tycke. Själv gillar jag när det är lite ”swung” i maten. Korven Welsh Dragon är en verklig smakupplevelse och jag är övertygad om att ni kommer att älska detta recept! Dags för njutning.
Önskar er alla en fin helg. /Lotta Reyes

Receptet är för 4 – 6 personer.

TOMATSALLAD

1 krm malda kumminfrön
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
1 lime, saft
6 tomater, skalade och klyftade
1 dl finskuren dill
salt och nymalen peppar

TORTILLA

800 g potatis, skalad och tunt skivad 
1 ½ dl olivolja
6 ägg
1 tsk salt

TOAMTSALLAD

Blanda kummin, socker, olja och lime i en skål, Vänd ner tomaterna och tillsätt dill. Blanda ordentligt
och låt stå i rumstemperatur minst 1 timme före servering.
Smaka av med salt och peppar.

Tortilla

Sätt ugnen på grader. Skölj potatisen, torka av ordentligt och stek tills den mjuknar 
några minuter i en stor stekpanna som kan stå i ugnen.

Tillsätt korven och låt den steka med potatisen tills den blir gyllenbrun.
Vispa ihop ägg och salt med en gaffel i en bunke.
Häll äggstanningen över potatis och korv och sätt pannan i ugnen 7 – 10 min
eller tills tortillan fått fin yta.
Servera direkt från pannan med tomatsalladen vi sidan om.

SMAKLIG SPIS!

Receptet kommer från Taylor & Jones kokbok, ansvarig utgivare av boken är Natur & Kultur Stockholm.
Författare Gareth Jones, David Taylor & Kerim Akkoc.
Recept: Herman Rasmuson 
Foto: Charlie Drevstam

Är ni intresserade av ett eget exemplar av denna fantastiska Korvbok fylld med smakfulla recept klicka på länken nedan.

Taylor & Jones Korvbok

 

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Högrevsburgare med tryffelmajonnäs. En lyxig och smakrik burgare som serveras med fina tillbehör och hembakat …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *