Hem » Krönikor » AVTALSKOMMITTÉNS RAPPORT, HUR FORTSKRIDER ARBETET INFÖR RIB-19?

AVTALSKOMMITTÉNS RAPPORT, HUR FORTSKRIDER ARBETET INFÖR RIB-19?

BRF genomför just nu enkäter som alla brandmän och brandbefäl kan svara på. Målet är att kartlägga hur välmående er station är. I skrivande stund har vi fått in ca 600 svar.

. Vi är särskilt glada över alla som tyckt till om avtalet på RiB-sidan och den utveckling som skett sedan 2013. Den bild vi redan hade har förstärkts med väldigt sunda och genomtänkta åsikter från landets alla hörn. Har ni inte genomfört enkäten än så rekommenderar vi verkligen att ni gör den. Varje station oavsett storlek spelar sin roll inom svensk räddningstjänst.

Enkäten är som sagt adresserad till alla brandmän & brandbefäl, hel- och deltid samt värn. Avtalskommitténs mål är att få minst ett svar från varje station i landet. Såhär långt, i den information som inkommit visar det sig att det på RiB-sidan finns en hel del chockerande brister. På heltidssidan vittnas det om andra problem som vi längre fram kommer att beröra. Sammanfattningsvis känner vi att vårat beslut att genomföra dessa enkäter har varit helt rätt och vi kan inte nog trycka på vilken betydelse de har för vår bransch! Har ni inte gjort enkäten än? Gå in på www.brandfacket.se/avtalskommitte

Vidare på RiB-sidan så har avtalskommittén haft inledande samtal med de centrala parterna, innehållet har varit av olika karaktär men mycket kretsade runt § 5 i förhandlingsprotokollet och de partsgemensamma träffar som enligt protokollet ska genomföras och utvärderas. 

Avtalskommittén har även haft kontakt med de andra parterna som tecknar RiB (Kommunal & Vision). Ett av målen med arbetet inför den kommande avtalsförhandlingen är att yrkandet i kommande avtal ska vara brett förankrat hos parterna på arbetstagarsidan.

Ett stort tack till alla brandmän & brandbefäl som hittills tagit sig tid och till er som kommer att göra det framöver!

Hör av dig till följande mejladress: avtalskommitte@brandfacket.se

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

LAGANDAN INOM RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Jag hör ibland att man pratar om laganda eller kultur inom räddningstjänsten i olika sammanhang. …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *